Cum se montează tabla cutată pe acoperiș? Sfaturi și detalii practice

Otel, tabla, tabla cutata, tabla zincata, montaj tabla, S235, S275, S355

Atunci când vine vorba de asamblarea unui acoperiș sau diverse proceduri de mentenanță ori de reparație, tabla cutată este una dintre cele mai populare opțiuni, datorită proprietăților sale și avantajelor specifice ale acestui material. Tabla cutată se poate utiliza și în alte scopuri sau construcții unde sunt necesare materiale metalice plane, fiind accesibilă tuturor.

Pentru a înțelege cum se montează tabla cutată pe acoperiș, trebuie să cunoști câteva detalii specifice despre acest material, astfel încât să știi cu exactitate aplicabilitatea sa și de ce este bine să o folosești, dar poți lua în calcul și câteva sfaturi care să te ajute la montaj, făcându-l mai ușor și mai rapid, cu rezultate durabile.

Înainte de a merge mai departe cu proiectul, este necesar să știi că prețul unui montaj reflectă nivelul calitativ al acestuia, ceea ce înseamnă că cea mai ieftină opțiune nu este neapărat și cea mai bună. În plus, un montaj de calitate slabă, chiar dacă este o investiție mică la început, va fi urmat de un proces de mentenanță costisitor și chiar riscant, astfel că investiția, în final, va fi aceeași sau chiar mai mare. De aceea, este recomandat să apelezi la un profesionist și să folosești produse de calitate.

Cuprins:

1.     Cum se montează tabla cutată pe acoperiș – Ce trebuie să știi despre acest proces?

2.     Montaj tablă cutată pe acoperiș – care sunt pașii de luat în calcul atunci când se montează tabla cutată pe acoperiș?

3.     Cum se montează tabla cutată pe acoperișul casei? Sfaturi utile

1. Cum se montează tabla cutată pe acoperiș – Ce trebuie să știi despre acest proces?

Montarea de tablă cutată se face în funcție material. De aceea, este bine să știi câteva elemente de bază despre aceasta. Tabla cutată este un tip de tablă fabricată, de obicei, din fier sau oțel galvanizat, care prezintă cute drepte formate pe lățimea materialului. Aceste cute se află la o distanță fixă una de cealaltă. Tabla cutată te ajută în diverse proiecte de construcție, mai ales la acoperișuri, deoarece este ieftină, are o greutate mică și poate fi montată foarte ușor. În același timp, tabla cutată prezintă și câteva dezavantaje, cum ar fi capacitatea redusă de a asigura o izolare termică și fonică. În plus, se poate deforma ușor.

Otel, tabla, tabla cutata, tabla zincata, montaj tabla, S235, S275, S355

2. Montaj tablă cutată pe acoperiș – care sunt pașii de luat în calcul atunci când se montează tabla cutată pe acoperiș?

Montajul se face în câțiva pași de la măsurare până la montarea propriu-zisă, astfel încât tabla să respecte cerințele acoperișului. Primul pas este măsurarea dimensiunilor acoperișului. Astfel, se poate calcula cu exactitate cantitatea de materiale și dimensiunile acestora. Este foarte important ca măsurarea să se facă într-un mod cât mai corect. Al doilea pas reprezintă curățarea zonei în care urmează să fie montată tabla. Acest pas poate fi mai complicat dacă s-a demontat un acoperiș mai vechi și montat unul mai nou. Ultimul pas este montarea propriu-zisă. Astfel, prima bucată de tablă trebuie fixată cu șuruburi autoforante, urmând ca, ulterior, plăcile laterale să aibă o suprapunere de o cută, iar cele superioare de aproximativ 10 centimetri.

3. Cum se montează tabla cutată pe acoperișul casei? Sfaturi utile

Otel, tabla, tabla cutata, tabla zincata, montaj tabla, S235, S275, S355

Nu în ultimul rând, poți ține cont de câteva sfaturi simple care să te ajute la un montaj rapid, simplu și sigur. Este important ca șuruburile și tabla să fie din același material pentru a evita reacții adverse provocate de interacțiunea dintre două metale cu proprietăți diferite și pentru a proteja materialul. Montarea se face la înălțime, ceea ce înseamnă că există o serie de riscuri asociate. Nu începe montarea până nu te asiguri că ai toate elementele de siguranță puse la punct și că vremea este bună, deoarece tabla cutată este alunecoasă. Având în vedere că tabla cutată este destul de sensibilă și se poate îndoi, asigură-te că aceasta este transportată ușor și că nu mai există materiale grele peste ea.

Prin urmare, montarea tablei cutate pe acoperiș poate fi un proces ușor dacă iei în considerare câteva aspecte simple, dar de impact, care te vor ajuta să simplifici toată munca și care îți va aduce rezultatele pe care ți le dorești.

Sursa foto: Shutterstock.com

Articole asemănătoare

Lasa un comentariu

Va rugam introduceti numele.
Va rugam introduceti adresa de e-mail.
Va rugam sa introduceti o adresa de e-mail valida.
Va rugam sa lasati un comentariu.