Mascarea țevilor de la centrala termică – sfaturi și idei utile!

tevi, termoficare, otel, teava otel, temperaturi ridicate, P235GH, P265GH

Mai ales atunci când te muți într-o nouă locuință, vrei ca totul să fie perfect sau măcar aproape perfect. Ei bine, țevile de la centrala termică reprezintă un detaliu care poate fi, cu ușurință, mascat, cu ajutorul câtorva trucuri. Citește acest articol pentru a afla care sunt acestea!

Mascarea țevilor de la centrala termică prin folosirea unor plinte

Te-ai mutat într-un apartament nou sau într-o nouă casă și te întrebi cu ce mascăm țevile de la centrală, astfel încât acestea să nu arate inestetic? Ei bine, există numeroase tipuri de plinte realizate din materiale precum PVC sau lemn, create special pentru a ajuta la mascarea subtilă a țevilor de la centrala termică. Acestea vin în diferite culori, astfel că, în funcție de designul interior al locuinței sau de culoarea pereților ori a mobilierului poți opta pentru mascarea țevilor de la centrală prin plinte albe, gri, maronii sau bej. 

De asemenea, dacă ai ales o culoare mai deosebită pentru interiorul locuinței tale și vrei ca operațiunea de mascare de țevi pentru centrala termică să fie în armonie cu pereții și mobilierul, poți alege plinte albe, pe care să le vopsești ulterior în culoarea dorită.

Cu ce mascăm țevile de la centrală – alege o mască specială pentru țevi

De asemenea, dacă vrei să maschezi atât țevile centralei, cât și întreaga centrală, poți alege în completarea plintelor speciale o mască ce are rolul de a acoperi centrala. În acest fel, centrala termică nu va fi observată cu ochiul liber și va fi ținută ascunsă de privirea musafirilor. De asemenea, de cele mai multe ori, designerii de interior aleg opțiunea de mascare pentru centrala termică de la bucătărie, cât și pentru țevile acesteia prin intermediul unor plinte pentru ascundere a țevilor centralei, deoarece este considerat inestetic să fie lăsate la vedere. 
În designul interior, atât masca pentru țevi de la centrală, cât și găsirea unor soluții de mascare pentru centrala termică sunt detalii esențiale de finisare a locuinței, deoarece țevile și centrala sunt considerate elemente ale instalațiilor ce trebuie ascunse într-un mod subtil.

Ascunderea țevilor de la centrala termică folosind dulapurile

De asemenea, centrala termică poate fi mascată prin folosirea unui dulap creat pe comandă, astfel încât să corespundă dimensiunilor. Partea din spate a dulapului, cea care se prinde de perete, poate fi scoasă, astfel încât dulapul să aibă doar rolul de a ascunde centrala. De multe ori, centrala termică se află în bucătărie și este inestetic ca aceasta să fie lăsată neacoperită. 

Materialul din care sunt realizate aceste dulapuri poate fi atât de tip PVC, cât și din lemn natural, iar culoarea poate fi aleasă în funcție de dorințe, astfel încât să completeze armonios mobilierul ales pentru locuință. 

Soluții pentru mascarea centralei termice – recomandări și sfaturi de montare

Atât mascarea țevilor centralei termice, cât și cea a centralei în sine, indiferent de care este locul său în locuința ta, trebuie să fie realizate cu grijă și atenție. Țevile de la centrala termică sunt țevi prin intermediul cărora circulă apă caldă, chiar fierbinte, astfel că acestea se încălzesc destul de repede. Tocmai din acest motiv, mascarea lor trebuie să fie realizată cu grijă, folosind materiale rezistente la umiditate și căldură. 

De asemenea, în ceea ce ține de mascarea centralei termice, indiferent că vei alege să folosești un dulap special sau o mască realizată pe dimensiuni speciale, asigură-te că aceasta îți va permite să controlezi centrala. Este foarte important să asiguri accesul la țevi și la centrală, chiar și dacă alegi să le maschezi. Mai apoi, dacă centrala termică este poziționată în bucătărie, asigură-te că materialul folosit pentru masca acesteia este unul de calitate superioară, care poate să reziste în condiții de umiditate. În bucătărie, atunci când gătești, se elimină aburi care pot crea condens pe suprafața destinată mascării centralei, astfel că aceasta va fi predispusă la apariția mucegaiului, dacă nu este realizată din materiale de calitate superioară. Mai mult decât atât, în condiții ridicate de umiditate, materialul folosit pentru mascarea centralei și a țevilor se poate umfla, datorită picăturilor de apă care pătrund în interiorul acestuia. Montarea corectă și alegerea unor materiale rezistente, durabile și calitative pentru crearea unor plinte și suporturi care să mascheze centrala termică și țevile aferente acesteia sunt detalii care nu trebuie să fie trecute cu vederea. 

Tu ce alte idei de mascare a țevilor de la centrala termică mai ai?

Sursa foto: Pexels.com.

Articole asemănătoare

Lasa un comentariu

Va rugam introduceti numele.
Va rugam introduceti adresa de e-mail.
Va rugam sa introduceti o adresa de e-mail valida.
Va rugam sa lasati un comentariu.