Mascarea țevilor din baie, o soluție de design care îți salvează sănătatea

Teava, tevi, sudata, fara sudura, laminata, otel, otel carbon, P235GH, P265GH

Mascarea țevilor din baie se poate realiza prin pereți falși, panouri decorative, folosirea pieselor de mobilier, plus multe alte idei creative care îmbunătățesc designul băii tale. Băile din locuințele moderne au țevile camuflate în pereți. Însă, problema mascării țevilor din baie apare în cazul apartamentelor din blocuri vechi, unde sunt vizibile și inestetice. Cum trebuie să procedezi pentru a-i oferi băii tale un aspect coerent și aerisit, fără țevi vizibile? Cum poți integra conductele în ambient astfel încât să obții o baie cu design unic? 

Mascarea țevilor din baie, scut pentru sănătatea ta – idei și recomandări

Mascarea țevilor din baie mărește vizual spațiul, făcând baia să pară mai mare, mai spațioasă și mai aerisită. Dincolo de aspectul estetic, camuflarea țevilor simplifică și permite păstrarea curățeniei. Această soluție reduce drastic riscurile acumulării de bacterii, fungi și alte microorganisme. Se dovedește mai ușor să elimini praful și impuritățile de pe suprafața măștii, decât din zonele înguste formate prin poziționarea țevilor. În altă ordine de idei, băile sunt acele spații în care igiena este prioritară.

Teava, tevi, sudata, fara sudura, laminata, otel, otel carbon, P235GH, P265GH

Așadar, trebuie create condițiile optime pentru efectuarea curățeniei rapid și eficient, astfel încât să fie descurajată dezvoltarea microorganismelor care intră în contact cu pielea. În plus, o mască PVC care acoperă țevile asigură un aspect de continuitate plăcut vizual și oferă mai multă personalitate băii. Mai mult, masca are rolul de a proteja țevile de excesul de umiditate, un factor care întunecă aspectul conductelor. 

Mascarea țevilor din baie – Idei simple pentru amenajări promițătoare

Teava, tevi, sudata, fara sudura, laminata, otel, otel carbon, P235GH, P265GH

Țevile vizibile fac parte din designul de tip industrial, în care aceste elemente completează în mod natural ambientul. Dacă nu te numeri printre adepții stilului urban, atunci mascarea țevilor din baie te poate ajuta să obții un design simplu și uniform.  

  • Cromatică versatilă 

O idee ingenioasă vizează vopsirea țevilor într-o culoare contrastantă cu restul amenajării. Cea mai populară nuanță în acest scop este nuanța lucioasă a cuprului, care imprimă un aer elegant, indiferent de designul care-ți definește baia.

Ești o persoană cu înclinații artistice? Folosește culori pentru personalizarea băii. De exemplu, țevile din oțel pot fi vopsite simplu și ușor. Fie alegi culori diferite care să înveselească atmosfera sau nuanțe care se regăsesc în designul băii, fie aplici inserții decorative din diverse materiale pentru un efect inedit. 

  • ‘’Îmbrăcarea’’ țevilor în materiale 

Persoanele care preferă amenajările nonconformiste pot alege să mascheze țevile cu materiale din registre diferite, precum bambusul sau iuta. 

  • Montarea de mobilier cu rol multifuncțional 

Poți alege să maschezi țevile prin așezarea diverselor piese de mobilier. Acest lucru se recomandă în mod special băilor mari, unde spațiul permite integrarea mobilierului fără a crea senzația de mediu înghesuit. Un exemplu ingenios reprezintă montarea dulăpioarelor cu rafturi și uși. Acesta va ascunde complet conductele și, în plus, va servi ca spațiu de organizare pentru produsele de uz personal sau de igienă a casei.  

  • Jaluzele pentru acces imediat și design inedit 

Jaluzelele sunt o alternativă creativă pentru îmbunătățirea aspectului băii. Piața oferă o diversitate de culori și modele din care poți alege varianta ce rezonează cu restul decorului sau poți opta pentru o culoare contrastantă, care să transforme jaluzelele în elementul central al designului. Ceea ce este și mai important e faptul că jaluzelele asigură accesul rapid la conducte în eventualitatea unei lucrări de reparații. 

Masca PVC pentru țevile din baie – De ce este PVC-ul materialul preferat al designerilor?

Măștile din PVC sunt ideale pentru țevile din baie. Materialul este ușor de întreținut, nu-și modifică aspectul la contactul cu soluțiile de curățare și, de asemenea, structura poate fi montată rapid. Măștile fabricate din PVC nu solicită lucrări complicate de finisare. În cazul panourilor care au suferit deteriorări, elementele pot fi cu ușurință înlocuite chiar și fără ajutor specializat. 

Măștile din PVC pentru țevi impresionează prin rezistența repetată la montări și demontări. PVC-ul nu reacționează la umezeală, nu se umflă, nu putrezește, deci formarea petelor sau a ruginii este total exclusă. Nu este necesară folosirea lacurilor de protecție, deoarece PVC-ul este un material antibacterian, care blochează acumularea microorganismelor dăunătoare. 

Toate aceste particularități care descriu măștile fabricate din PVC transformă această alternativă de mascare a țevilor într-o soluție viabilă pe termen îndelungat. 

Notă! Masca pentru țevile din baie trebuie realizată astfel încât să se respecte minim 3 cm față de suprafața conductelor. Masca trebuie să asigure accesul către comunicațiile băi, deci o variantă dotată cu ușițe este binevenită. Materialul de fabricație trebuie să se comporte pozitiv la umiditate. 

În concluzie, opțiunile disponibile pentru acoperirea țevilor din baie sunt nenumărate, iar partea excelentă este că se pot realiza și personaliza fără efort. Un aspect important care trebuie luat în calcul privește accesul la țevi. Mascarea țevilor din baie trebuie realizată astfel încât să se poată interveni instant în cazul unor evenimente urgente. Sunt de evitat soluții precum camuflarea prin gresie sau pereți falși care separă conductele de peretele real. Camuflarea conductelor din spațiile sanitare trebuie efectuată astfel încât să îmbine utilitatea cu designul. 

Sursa foto: pexels.com.

Articole asemănătoare

Lasa un comentariu

Va rugam introduceti numele.
Va rugam introduceti adresa de e-mail.
Va rugam sa introduceti o adresa de e-mail valida.
Va rugam sa lasati un comentariu.