Categorie: Fără categorie

0
Posted by Nimfa

Transportul prin conducte – Ce se transportă prin conducte și ce tip de țevi se utilizează, de la caz la caz

teava, tevi, sudate, longitudinal, elicoidal, otel, metal, P235GH, P265GH, P235TR,

Țevile și conductele sunt foarte importante atât la nivel casnic, cât și industrial. Ele sunt utilizate pentru transporturi esențiale, în cadrul mai multor industrii foarte importante. Există mai multe tipuri de țevi care se utilizează în mod frecvent în diferite industrii. 

Specificul lor variază de la caz la caz, fiind definit atât de materialele din care sunt produse, cât și de dimensiunile pe care le pot avea. Află din acest articol care snt argumentele pentru care se utilizează țevile la transportarea diverselor elemente care trec prin ele, precum și ce tipuri de conducte sunt utilizate, de la caz la caz.

0
Posted by Nimfa

Țeava trasă versus țeava sudată – care sunt principalele diferențe?

Teava, tevi, otel, metal, P235GH, P265GH, P215NL, P275NL, P355NL,

Producătorii moderni oferă o gamă largă de țevi, atât standard, cât și non-standard, realizate conform reglementărilor și la comandă. Lista de produse este uriașă și este dificil pentru un neprofesionist să înțeleagă varietatea de specii, care, la prima vedere, nu sunt diferite unele de altele. Diferențele dintre conducta trasă și conducta sudată sunt aproape imposibil de detectat vizual, dar fiecare dintre ele are anumite caracteristici tehnice, dimensiuni și are propriul scop.
0
Posted by Nimfa

Izolația țevilor exterioare de apă împotriva înghețului – Soluții pentru o instalație durabilă

tevi, teava, izolatie, temperaturi scazute, termoficare, otel, otelcarbon

Instalațiile de aducțiune a apei reci sunt importante atât în domeniul casnic, unde asigură prezența apei potabile în interior, cât și în domenii variate industriale, unde este necesar transportul lichidelor sub presiune dintr-o zonă în alta. Cel mai utilizat material pentru realizarea unor astfel de instalații este țeava metalică (laminată, trasă sau sudată) preferată pentru rezistență, durabilitate și raport calitate – preț atractiv. Din păcate, mai ales în privința instalațiilor exterioare, aceste țevi nu au o rezistență foarte bună la îngheț,iar de aceea este necesară utilizarea unei soluții tehnologice, de izolare termică.

0
Posted by Nimfa

Tipurile de fitinguri și clasificarea acestora în funcție de diferite criterii 

teava, tevi, fitinguri otel, carbon, fonta, inox, WPB, P265GH, P235GH, 314L,316L, alama, instalatii

Civilizația umană din prezent se bazează pe țevi pentru o mulțime de aplicații într-o diversitate de domenii, de la agricultura, la industria extractivă, chimică, siderurgică, etc. și până la asigurarea condițiilor optime de locuire cu confortul care azi este dat de apă curentă, termoficare și asigurarea aducțiunii de utilități în orice zone locuibile. 

0
Posted by Nimfa

Fonta. Ce este fonta, tipuri de fontă, proprietățile fontei

Cot, fiting, otel, fonta, fonta zincata, teava, instalatii

Materialele de construcții au evoluat foarte mult de-a lungul anilor, iar progresele înregistrate la nivel tehnologic au condus la apariția unor soluții tot mai eficiente prin care oamenii au putut să își satisfacă diversele necesități. Mai întâi, oamenii au reușit să descopere metalele de diferite feluri și să le utilizeze pentru a-și ușura munca. În timp, au intervenit lucrările de cercetare, prin intermediul cărora s-au dezvoltat capacitățile oamenilor de știință de a analiza caracteristicile chimice ale materialelor. Din acel punct, a fost o simplă formalitate descoperirea faptului că unele elemente pot fi combinate, în așa fel încât să se obțină soluții rezistente și extrem de versatile.